Demir Özer, Ezgi2023-04-112023-04-112021https://hdl.handle.net/20.500.12695/2052Çalışma sonucunda Kapadokya bölgesinin Gastronomi bakımından zengin bir kültüre sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bölge tarım ürünlerinin ana yemekten tatlıya kadar tariflerde sıkça kullanıldığı görülmüştür. Özellikle üzüm ve ürünlerini buna örnek olarak verebiliriz. Ancak bölgenin gastronomi alanında bilinirliğine etki eden çalışmalar bulunmamaktadır. Bu doğrultuda hazırladığımız kitabımız bölgede bulunan turizm merkezlerine rehberlik edebilecektir. Yöresel lezzetleri sunmalarında kaynak olabilecektir. Turizm merkezlerinin misafirlerine bu lezzetleri sunmaları gastronomi turizmi anlamında da önemli katkılar sunabilecektir. Pandemi nedeniyle yaşanan gecikmeler sonrasında projenin 7. ayından itibaren, bölge insanlarıyla görüşmeler ve keşifler yapılarak bölgeye özgü reçeteler araştırılmıştır. Taslak kitaptan seçilen reçetelerin mutfak uygulamaları yapılarak gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Kitap metin ve görselleriyle taslak halinde hazırlanmıştır. Metin kısmı yayın evine gönderilmiş, dizgi ve baskı işlemleri için beklenmektedir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessGastronomiKapadokyamirasyemekGastronomik Miras: Kapadokya Bölgesi YemekleriReport