Search
Now showing items 1-6 of 6
Geleneksel Bir Ürün Olan Kalaba Yoğurdu ile Yapılan Tiramisunun Fiziksel ve Duyusal Özellikleri
(Asos Yayınevi, 2020)
Bölgesel kalkınma ve gastronomi ile iç içe olan geleneksel gıda ürünlerine talep günden güne artmaktadır. Türkiye’de Doğu ile Batı’nın buluşma noktası olan Kapadokya bölgesi, önemli gastronomi ürünlerine sahiptir. Geleneksel ...
Menü Çeşitleri
(TEY Türk Eğitim yayınları, 2022)
Geçmişten bugüne tarih boyunca bir araya gelerek topluluk halinde yemek yemenin, karın doyurma amacının ötesinde insanların etkileşimini güçlendiren bir eylem halini aldığı söylenebilir. Özel gün ve gecelerin vazgeçilmezi ...
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri İçin Et Bilimi ve İşleme Tekniklerine Giriş
(TEY Türk Eğitim yayınları, 2022)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri için Et Bilimi ve İşleme Tekniklerine Giriş isimli bu kitap Aşçılık ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları programları göz önünde bulundurularak yemek hizmeti ve konaklama endüstrisindeki ...
MODERNLEŞME SÜRECİNDE KADIN ve ERKEĞİN MUTFAKTAKİ ROLLERİNİN DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ
(2021)
Toplumda kadın ve erkeğin nasıl davranması gerektiğini, üstüne düşen görev dağılımlarını belirleyen bireyin içinde yaşadığı toplumun kültürüdür. Sosyal olarak yapılandırılan bu özellikler toplumsal beklenti yarattığından ...
Profesyonel Aşçıların Tat ve Lezzet Kavramlarına İlişkin Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi
(2021)
Tat ve lezzet kavramlarının günlük dilde sık sık birbirlerinin yerine kullandıkları
görülmektedir. Bu iki kavramın kullanım şekli ve doğru kullanılma durumunun
belirlenmesi gıda ve turizm sektörü için oldukça önemlidir. ...
Covid 19 Pandemisi Sürecinde Beyaz ve Mavi Yakalı Kadınların Mutfak Pratikleri Üzerine Bir Araştırma
(Kapadokya Üniversitesi, 2021)
Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağı, evden çalışma ve yüz yüze sosyalleşme mekanlarının; restoranların, eğlence yerlerinin kapatılması insanların daha fazla evde zaman geçirmelerine neden olmuştur. Bu zorunlu hallerin ...