Search
Now showing items 1-6 of 6
Geleneksel Bir Ürün Olan Kalaba Yoğurdu ile Yapılan Tiramisunun Fiziksel ve Duyusal Özellikleri
(Asos Yayınevi, 2020)
Bölgesel kalkınma ve gastronomi ile iç içe olan geleneksel gıda ürünlerine talep günden güne artmaktadır. Türkiye’de Doğu ile Batı’nın buluşma noktası olan Kapadokya bölgesi, önemli gastronomi ürünlerine sahiptir. Geleneksel ...
A Comprehensive Approach in Urban Identity Analysis
(2020)
In the urban planning and design process, it is of great importance to protect the unique characteristics of the urban and to make the right decisions in this direction. These unique characteristics represent the urban ...
Turist Rehberlerinin Yabancı Dil Eğitimleri Üzerine Bir Araştırma
(Journal of Tourism And Research, 2020)
Turist rehberleri, ülkelerine gelen turistlerle ilk karşılaşan ve onların beklentilerini gerçekleştirip, kaliteli tatil deneyimleri ile memnun olmasını sağlayan kişilerdir. Ayrıca ülkelerinin yerel kültürlerine ve doğal ...
Rekreatif Etkinlik Olarak Yüzme Egzersizinin Menapoz Sonrası Kadınlarda Beden İmaji Düzeylerinin İncelenmesi
(2020)
Kadınlar için “menopoz dönemi” mutlak geçirmek zorunda oldukları biyolojik, psikolojik ve sosyal faktörlerin bulunduğu karmaşık bir süreçtir. Kadınların bu süreçte pek çok yönden etkilendikleri bilinmektedir. Menepoz ...
Amasya Kumacık Hamamının İlk İnşasındaki Planına Dair Bir Değerlendirme
(2020)
Yerleşim olarak varlığı çok eskilere dayanan Amasya Türklerin Anadolu’ya hakimiyetinden sonra Danişmendli, Selçuklu ve Osmanlı idarelerinde yönetilmiş ve özellikle Osmanlı döneminde bir şehzade sancağı olarak oldukça ...
Effect of Ethylene Scavenging-Active Packaging on Quality and Shelf Life of Button Mushrooms (Agaricus bisporus)
(Sidas Medya, 2020)
The aim of this study was to evaluate the effect of an ethylene absorber (zeolites) in a packaging material on the shelf life of button mushrooms (Agaricus bisporus). Mushrooms were packaged under a passive modified ...