Aşçılık
Collections in this community
Recent Submissions
-
Do health anxiety and social value shape the intention to consume functional food: the role of health knowledge levels—evidence from Istanbul
(Emerald insight, 2023)Purpose – This study has two main purposes. First, the effects of health anxiety and perceived social value on the intention to consume functional food were examined. Second, the role of health knowledge levels in ... -
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri İçin Et Bilimi ve İşleme Tekniklerine Giriş
(TEY Türk Eğitim yayınları, 2022)Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri için Et Bilimi ve İşleme Tekniklerine Giriş isimli bu kitap Aşçılık ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları programları göz önünde bulundurularak yemek hizmeti ve konaklama endüstrisindeki ... -
Menü Çeşitleri
(TEY Türk Eğitim yayınları, 2022)Geçmişten bugüne tarih boyunca bir araya gelerek topluluk halinde yemek yemenin, karın doyurma amacının ötesinde insanların etkileşimini güçlendiren bir eylem halini aldığı söylenebilir. Özel gün ve gecelerin vazgeçilmezi ... -
Yeni Normal Gastronomi Trendi: Çevrimiçi Yemek Teslimat Sistemi ve Hayalet Mutfaklar
(2022)Tüm Dünya’yı etkisi altına alan pandemi restoranların servis sistemini de etkilemiştir. İş kayıplarının meydana gelmesi, sosyal mesafe kuralları ve yeni normal uygulaması ile birlikte restoranlar uyum sağlamak ve işlevlerini ... -
Profesyonel Aşçıların Tat ve Lezzet Kavramlarına İlişkin Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi
(2021)Tat ve lezzet kavramlarının günlük dilde sık sık birbirlerinin yerine kullandıkları görülmektedir. Bu iki kavramın kullanım şekli ve doğru kullanılma durumunun belirlenmesi gıda ve turizm sektörü için oldukça önemlidir. ... -
MODERNLEŞME SÜRECİNDE KADIN ve ERKEĞİN MUTFAKTAKİ ROLLERİNİN DEĞİŞİMLERİNİN İNCELENMESİ
(2021)Toplumda kadın ve erkeğin nasıl davranması gerektiğini, üstüne düşen görev dağılımlarını belirleyen bireyin içinde yaşadığı toplumun kültürüdür. Sosyal olarak yapılandırılan bu özellikler toplumsal beklenti yarattığından ... -
Effect of Ethylene Scavenging-Active Packaging on Quality and Shelf Life of Button Mushrooms (Agaricus bisporus)
(Sidas Medya, 2020)The aim of this study was to evaluate the effect of an ethylene absorber (zeolites) in a packaging material on the shelf life of button mushrooms (Agaricus bisporus). Mushrooms were packaged under a passive modified ... -
Applications of different oxygen scavenging systems as an active packaging to improve freshness and shelf life of sliced bread
(Springer, 2021)The objective of this study was to extend the shelf life of sliced sourdough bread by active packaging using oxygen absorbers of different capacity in combination with a modified atmosphere. The sourdough bread slices ... -
Covid 19 Pandemisi Sürecinde Beyaz ve Mavi Yakalı Kadınların Mutfak Pratikleri Üzerine Bir Araştırma
(Kapadokya Üniversitesi, 2021)Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağı, evden çalışma ve yüz yüze sosyalleşme mekanlarının; restoranların, eğlence yerlerinin kapatılması insanların daha fazla evde zaman geçirmelerine neden olmuştur. Bu zorunlu hallerin ... -
Geleneksel Bir Ürün Olan Kalaba Yoğurdu ile Yapılan Tiramisunun Fiziksel ve Duyusal Özellikleri
(Asos Yayınevi, 2020)Bölgesel kalkınma ve gastronomi ile iç içe olan geleneksel gıda ürünlerine talep günden güne artmaktadır. Türkiye’de Doğu ile Batı’nın buluşma noktası olan Kapadokya bölgesi, önemli gastronomi ürünlerine sahiptir. Geleneksel ...