Search
Now showing items 1-8 of 8
Gece Yeme Sendromu, Uyku Kalitesi ve Kronotip Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
(Acıbadem Üniversitesi, 2023)
Amaç: Bu çalışma; üniversite öğrencilerinde gece yeme sendromu (GYS) ile uyku kalitesi ve kronotip arasın daki ilişkiyi değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.
Gereç ve Yöntem: Kesitsel ve tanımlayıcı tipte planlanan ...
GEBELİKTE GÖRÜLEBİLEN BİR YEME DAVRANIŞI BOZUKLUĞU TÜRÜ: PREGOREKSİYA
(2024)
Gebelik sırasında kadınlar vücut ağırlıklarında hızlı artışlar yaşamaktadır ve birçok gebe kadın gebelik boyunca yaşadığı bedensel değişikliklere, vücut ağırlığı artışına karşı olumsuz duygular geliştirmektedir. Literatürdeki ...
3D FOOD PRINTING APPLICATIONS RELATED TO DYSPHAGIA: CURRENT SITUATION ANALYSIS
(2024)
Dysphagia, a stroke-related condition causing disrupted swallowing, can lead to fatal consequences like suffocation and pneumonia, particularly in the elderly (1). Texture-modified foods are a part of medical nutrition ...
Üniversite Öğrencilerinde Gece Yeme Sendromu, Uyku Kalitesi ve Kronotip Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 2024)
Amaç: Bu çalışma; üniversite öğrencilerinde gece yeme sendromu, uyku kalitesi ve kronotip arasındaki ilişkiyi değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.
Yöntem: Kesitsel tipte planlanan çalışma, 2022 yılı Nisan ile ...
Astaksantinin kognitif fonksiyonlar ve nörodejenerasyon üzerine etkisi
(Nuh Naci Yazgan Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi, 2024)
Amaç: Oksidatif stres; nörodejenerasyon, bilişsel yaşlanma ve kognitif fonksiyonlarda zayıflamaya neden olan önemli bir risk
faktördür. Antioksidan besinler, oksidatif stresten kaynaklanan hasara karşı koruyucu özellik ...
Sürdürülebilir diyetler: İnsan sağlığı ve gezegen için önemi
(2024)
Amaç: Sağlıksız beslenmenin insan sağlığına olan olumsuz etkilerinin yanı sıra çevreye olan olumsuz etkileri, son yıllarda
yoğun bir şekilde tartışılmakta ve dikkat çekmektedir. Gıdaların tarladan sofraya gelene kadar ...
SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENMEDE ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI: MİKROALGLER
(2024)
Dünya nüfusu hızla artmaktadır ve 2050 yılına kadar 10 milyara ulaşması beklenen küresel nüfusun, artan gıda talebini karşılamada yetersiz kalacağı öngörülmektedir. Besin üretimi, öngörülen talebi karşılamaya yetmeyecek ...
THE ROLE OF 3D PRINTING TECHNOLOGY IN PROVIDING FOOD SAFETY
(2024)
Introduction: Food security faces increasing threats from population growth, low agricultural
investment, and distribution inequalities. This insecurity results from various challenges, such as
diseases, technological ...