Search
Now showing items 1-7 of 7
Üniversite Hastanesinde Çalışan Hemşirelerde İş Kazaları Ve Mesleki Risk Faktörleri Farkındalığının Değerlendirilmesi
(Paramedik ve Acil Sağlık Hizmetleri Dergisi, 2022)
Bu çalışmanın amacı bir üniversite hastanesinde çalışan
hemşirelerin maruz kaldığı iş kazalarının sıklığı, türleri
ve mesleki risk faktörlerine ilişkin farkındalığını
belirlemektir. Çalışma grubunu Orta Anadolu’da ...
Anaokulu Menülerinin İyileştirilmesi ve Yemek İsrafının Azaltılması: Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama Araştırma Merkezi Örneği
(Türkiye Diyetisyenler Derneği, 2023)
Amaç: Deneysel ve karşılaştırmalı olarak yürütülen bu araştırma, bir anaokulunda sunulan yemekleri, çocukların tüketimine uygun hâle getirerek yemek israfını azaltmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bireyler ve Yöntem: ...
Olay Yeri Değerlendirmesi
(Akademisyen Kitabevi, 2020)
"Paramedik" başlıklı kitabın "Olay Yeri Değerlendirmesi" başlıklı böümüdür.
Kayseri İlinde Halkın 112 Acil Yardım Hizmetleri Hakkında Bilgi, Düşünce ve Memnuniyet Düzeyleri
(2020)
Amaç: Sağlık hizmetlerinde en önemli kalite kriteri hasta memnuniyetidir. Hasta memnuniyetinin belirlenmesi hizmet kalitesinin artırılması ve hastaların beklentisi ...
Anaokulu Menülerinin İyileştirilmesi ve Yemek İsrafının Azaltılması: Kapadokya Üniversitesi Montessori Anaokulu Örneği
(2021)
Toplu Beslenme Hizmeti (TBH), günümüzde oldukça yaygındır ve tam gün eğitim veren birçok anaokulu özellikle öğle yemeklerinde olmak üzere toplu beslenme hizmeti almaktadır (1).TBH’nin hizmet verilen gruba uygun olarak ...
Sosyal Medya Bağımlılığının Görünüş Kaygısı ve Ortoreksiya Üzerine Etkisinin İncelenmesi
(Acıbadem Üniversitesi, 2023)
Amaç: Bu çalışma, sosyal medya bağımlılığı ve görünüş kaygısına bağlı yeme davranışı bozukluklarının sık görüldüğü üniversite öğrencilerinde sosyal medya bağımlılığının sosyal görünüş kaygısı ve ortoreksiya nervoza üzerine ...
Determination of the Amount of Food Waste in the University Refectory and the Effect of Improvements Made to Reduce Food Waste
(2025)
Determining the amount of food waste is crucial for identifying specific areas needing improvement and for measuring the effectiveness of implemented changes. This study aimed to assess food
waste in university cafeterias ...