Search
Now showing items 1-10 of 20
Anaokulu Menülerinin İyileştirilmesi ve Yemek İsrafının Azaltılması: Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama Araştırma Merkezi Örneği
(Türkiye Diyetisyenler Derneği, 2023)
Amaç: Deneysel ve karşılaştırmalı olarak yürütülen bu araştırma, bir anaokulunda sunulan yemekleri, çocukların tüketimine uygun hâle getirerek yemek israfını azaltmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bireyler ve Yöntem: ...
18-25 Yaş Arasındaki Bireylerde Yeme Farkındalığı ve Hedonik Açlık ile Antropometrik Ölçümler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
(2023)
18-25 Yaş Arasındaki Bireylerde Yeme Farkındalığı ve Hedonik Açlık ile Antropometrik Ölçümler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
AMAÇ
Bu araştırma, üniversite öğrencilerinde yeme farkındalığı ve hedonik açlık ile ...
Gece Yeme Sendromu, Uyku Kalitesi ve Kronotip Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
(Acıbadem Üniversitesi, 2023)
Amaç: Bu çalışma; üniversite öğrencilerinde gece yeme sendromu (GYS) ile uyku kalitesi ve kronotip arasın daki ilişkiyi değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.
Gereç ve Yöntem: Kesitsel ve tanımlayıcı tipte planlanan ...
Sosyal Medya Bağımlılığının Görünüş Kaygısı ve Ortoreksiya Üzerine Etkisinin İncelenmesi
(Acıbadem Üniversitesi, 2023)
Amaç: Bu çalışma, sosyal medya bağımlılığı ve görünüş kaygısına bağlı yeme davranışı bozukluklarının sık görüldüğü üniversite öğrencilerinde sosyal medya bağımlılığının sosyal görünüş kaygısı ve ortoreksiya nervoza üzerine ...
GLİKOMAKROPEPTILER FENİLKETONÜRİ TEDAVİSİ İÇİN BİR ALTERNATİF OLABİLİR Mİ? NEREDEYİZ?
(İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi, 2023)
Giriş: Dünya genelinde 450.000 insanın fenilketonüriden (PKU) muzdarip olduğu tahmin edilmektedir (1). PKU, tedavi edilmediği takdirde geri dönüşü olmayan nörolojik hasara neden olabilen kalıtsal metabolik bir hastalıktır ...
METABOLİK HASTALIKLARIN TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ SÜRECİNDE TELENÜTRİSYON
(2023)
Telesağlık, klinik sağlık hizmetlerini ve hasta eğitimini kolaylaştırmak amacıyla elektronik bilgi ve telekomünikasyon teknolojisinin uzaktan, etkin bir şekilde kullanılmasıdır (1). Telenütrisyon ise diyetisyenlerin ...
DİSFAJİNİN YÖNETİMİNDE 3D GIDA BASKI UYGULAMALARI
(Efe Akademi Yayınları, 2024)
Disfajinin yönetiminde 3D gıda baskı uygulamaları başlıklı kitap bölümünde;
- Üç Boyutlu Gıda Baskısı,
- Disfajinin Yönetiminde 3D Gıda Baskısı,
- Disfaji Yönetiminde 3D Gıda Baskısının Nütrisyonel Bakımdan Değerlendirilmesi ...
TELENÜTRİSYON VE SAĞLIK ETKİLEŞİMİ
(Efe Akademi Yayınları, 2024)
Telenütrisyon ve sağlık etkileşimi isimli kitap bölümü başlığında;
- Telesağlık ve telenütrisyon kavramlarına genel bakış,
- Hastalıkların tedavi sürecinde telenütrisyon ve
- Ülkemizde mevcut duruma yer verilmiştir.
SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENMEDE ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI: MİKROALGLER
(2024)
Dünya nüfusu hızla artmaktadır ve 2050 yılına kadar 10 milyara ulaşması beklenen küresel nüfusun, artan gıda talebini karşılamada yetersiz kalacağı öngörülmektedir. Besin üretimi, öngörülen talebi karşılamaya yetmeyecek ...
SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME VE SERA GAZI EMİSYONLARI: DİYET MODELLERİNİN ÇEVRE VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
(2025)
Küresel nüfus artışı, sanayileşme ve şehirleşme gibi faktörler çevresel degradasyona neden
olarak ekolojik dengeyi tehdit etmektedir. Gıda sistemleri, sera gazı emisyonları ve doğal
kaynak kullanımı (su - arazi kullanımı) ...