Search
Now showing items 1-5 of 5
Kadınlarda kalsiyum ve kalsiyum emilimine yardımcı olan diğer besin öğeleri tüketiminin değerlendirilmesi
(Ankara Üniversitesi, 2021)
Beslenme durumu bireyin besin öğelerine olan fizyolojik gereksiniminin
karşılanma düzeyini yansıtır. Besin öğelerinden olan kalsiyumun yeterli
alımı tüm yaş gruplarındaki bireyler için önemlidir. Bununla birlikte
kadınların ...
The Relationship Between Food Consumption, Nutritional Status and Cognitive Functions in Elderly
(2021)
Objective: This study was conducted to determine the relationship between food consumption, nutritional status and cognitive functions in elderly.
Anaokulu Menülerinin İyileştirilmesi ve Yemek İsrafının Azaltılması: Kapadokya Üniversitesi Montessori Anaokulu Örneği
(2021)
Toplu Beslenme Hizmeti (TBH), günümüzde oldukça yaygındır ve tam gün eğitim veren birçok anaokulu özellikle öğle yemeklerinde olmak üzere toplu beslenme hizmeti almaktadır (1).TBH’nin hizmet verilen gruba uygun olarak ...
ÇEMEN OTU BİTKİSİNİN SAĞLIK İLE İLİŞKİSİ
(2021)
Bitki kaynaklı bileşikler, insan sağlığı üzerindeki sayısız olumlu etkileri nedeniyle son zamanlarda
yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu bileşikler, yan etkilerinin minimum düzeyde olması ve insan sağlığı
üzerindeki olumlu ...
ANNE SÜTÜ ÜRETİMİNİ ARTIRAN BİTKİSEL GALAKTOGOGLAR
(2021)
Anne sütü, bebekler için en ideal besindir. Emzirme, çocuk sağlığını koruyan ve çocuğun hayatta
kalmasını sağlayan en etkili yollardandır. Anne sütünün mama ile beslemeye göre hem kısa hem de uzun
vadeli faydalarla ...