Search
Now showing items 1-10 of 10
Üniversite Hastanesinde Çalışan Hemşirelerde İş Kazaları Ve Mesleki Risk Faktörleri Farkındalığının Değerlendirilmesi
(Paramedik ve Acil Sağlık Hizmetleri Dergisi, 2022)
Bu çalışmanın amacı bir üniversite hastanesinde çalışan
hemşirelerin maruz kaldığı iş kazalarının sıklığı, türleri
ve mesleki risk faktörlerine ilişkin farkındalığını
belirlemektir. Çalışma grubunu Orta Anadolu’da ...
Anaokulu Menülerinin İyileştirilmesi ve Yemek İsrafının Azaltılması: Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama Araştırma Merkezi Örneği
(Türkiye Diyetisyenler Derneği, 2023)
Amaç: Deneysel ve karşılaştırmalı olarak yürütülen bu araştırma, bir anaokulunda sunulan yemekleri, çocukların tüketimine uygun hâle getirerek yemek israfını azaltmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bireyler ve Yöntem: ...
Altın Çilek/Yer Kirazı (Physalis Peruviana L.) Meyvesinin Botanik Özellikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri
(Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, 2023)
Physalis peruviana, Patlıcangiller (Solanaceae) familyasının Physalis cinsine ait Güney Amerika’nın tropikal bölgelerinde doğal yayılış gösteren egzotik bir türüdür. Sarı-turuncu renkte, hemen hemen yuvarlak, üzümsü ve ...
Kayseri İlinde Halkın 112 Acil Yardım Hizmetleri Hakkında Bilgi, Düşünce ve Memnuniyet Düzeyleri
(2020)
Amaç: Sağlık hizmetlerinde en önemli kalite kriteri hasta memnuniyetidir. Hasta memnuniyetinin belirlenmesi hizmet kalitesinin artırılması ve hastaların beklentisi ...
Bazı Gıdalardaki Bozulma Etkeni Maya Türlerinin İzolasyonu ve Tanımlanması
(2020)
Gıdalarda bozulmaya neden olan mayaların belirlenmesi özellikle, kontaminasyon döngüsünün kırılması ve bozulma etkeni türlere özgü koruyucu önlemlerin alınması bakımından önemli görülmektedir. Bu nedenle bu çalışmada duyusal ...
Diabetes Mellitusta Metabolik Hafızanın Rolü
(Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 2022)
Diabetes Mellitus, morbidite ve mortalitenin artmasına neden olan, önemli bir halk sağlığı problemidir. Diyabetin spesifik bulgusu olan hiperglisemi, çeşitli ilaçlar veya ekzojen insülin uygulaması yolu ile klinik olarak ...
Kadınlarda kalsiyum ve kalsiyum emilimine yardımcı olan diğer besin öğeleri tüketiminin değerlendirilmesi
(Ankara Üniversitesi, 2021)
Beslenme durumu bireyin besin öğelerine olan fizyolojik gereksiniminin
karşılanma düzeyini yansıtır. Besin öğelerinden olan kalsiyumun yeterli
alımı tüm yaş gruplarındaki bireyler için önemlidir. Bununla birlikte
kadınların ...
The Relationship Between Food Consumption, Nutritional Status and Cognitive Functions in Elderly
(2021)
Objective: This study was conducted to determine the relationship between food consumption, nutritional status and cognitive functions in elderly.
Determination of the Amount of Food Waste in the University Refectory and the Effect of Improvements Made to Reduce Food Waste
(2025)
Determining the amount of food waste is crucial for identifying specific areas needing improvement and for measuring the effectiveness of implemented changes. This study aimed to assess food
waste in university cafeterias ...
Üniversite Öğrencilerinde Gece Yeme Sendromu, Uyku Kalitesi ve Kronotip Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 2024)
Amaç: Bu çalışma; üniversite öğrencilerinde gece yeme sendromu, uyku kalitesi ve kronotip arasındaki ilişkiyi değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.
Yöntem: Kesitsel tipte planlanan çalışma, 2022 yılı Nisan ile ...