Browsing by Author "Boyacı, Dorukan"
Now showing items 1-4 of 4
-
Ateş, Su, Hava, Toprak: Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri
İçigen, Melih; Boyacı, Dorukan (Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, 2021)Ateş insan için doğada var olan diğer elementler gibi çok önemlidir. Primatolog Richard Wragham “İnsana dönüşmemizi sağlayan şey yemek pişirmekti’’ diyerek ateşin bulunması ve kontrol edilebilmesini büyük bir gelişme olarak ... -
Determination of the Amount of Food Waste in the University Refectory and the Effect of Improvements Made to Reduce Food Waste
Demir Özer, Ezgi; Küçükkatırcı Baykan, Hürmet; Esen, Mustafa Kadir; Canarslan, Büşra; Boyacı, Dorukan; Şenol, Vesile (2025)Determining the amount of food waste is crucial for identifying specific areas needing improvement and for measuring the effectiveness of implemented changes. This study aimed to assess food waste in university cafeterias ... -
Profesyonel Aşçıların Tat ve Lezzet Kavramlarına İlişkin Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi
Boyacı, Dorukan; İçigen, Melih (2021)Tat ve lezzet kavramlarının günlük dilde sık sık birbirlerinin yerine kullandıkları görülmektedir. Bu iki kavramın kullanım şekli ve doğru kullanılma durumunun belirlenmesi gıda ve turizm sektörü için oldukça önemlidir. ... -
Yeni Normal Gastronomi Trendi: Çevrimiçi Yemek Teslimat Sistemi ve Hayalet Mutfaklar
Boyacı, Dorukan (2022)Tüm Dünya’yı etkisi altına alan pandemi restoranların servis sistemini de etkilemiştir. İş kayıplarının meydana gelmesi, sosyal mesafe kuralları ve yeni normal uygulaması ile birlikte restoranlar uyum sağlamak ve işlevlerini ...