Browsing by Author "Demir Özer, Ezgi"
Now showing items 1-20 of 27
-
Coğrafi İşaret Alma Sürecinde, Avanos-Nevşehir Testi Kebabına ait Standart Reçetenin Oluşturulması
Demir Özer, Ezgi; Esen, Mustafa Kadir (2019)Bölgesel kalkınmaya katkıda bulunan gastronomi turizminin gelişmesi için bölge halkının yerel yemeklerini koruması oldukça önemlidir. Doğa ve tarihin en güzel biçimde bütünleştiği yer olan Kapadokya bölgesi gastronomi ... -
Determination of the Amount of Food Waste in the University Refectory and the Effect of Improvements Made to Reduce Food Waste
Demir Özer, Ezgi; Küçükkatırcı Baykan, Hürmet; Esen, Mustafa Kadir; Canarslan, Büşra; Boyacı, Dorukan; Şenol, Vesile (2025)Determining the amount of food waste is crucial for identifying specific areas needing improvement and for measuring the effectiveness of implemented changes. This study aimed to assess food waste in university cafeterias ... -
Dondurma Üretiminde Propolis İlavesi ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
Demir Özer, Ezgi (2019)Dondurma zengin bir bileşime sahip tüketim öncesinde ek bir işlem gerektirmeyen donmuş halde tüketilen besin değeri yüksek bir yiyecektir. Tüketim öncesinde herhangi bir hazırlık (pişirme, yıkama vb.) gerektirmemesinden ... -
Dondurma Üretiminde Propolisin Kullanımı ve Listeria Monocytogenes Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Araştırılması
Demir Özer, Ezgi (2020)Tüketicilerin biyoyararlılığı yüksek ve doğal koruyucularla korunan gıdaları tercih etmesi gıda üreticilerin üretimini de bu yöne yönlendirmiştir. Bilimsel olarak da konuyla ilgili çalışmaların önemi de her geçen gün ... -
Effects of Pomegranate Flower Extracts on AntioxidantProperties, Phenolic Content, and Quality Attributes ofNitrite Reduced Chicken Sausages
The objective of present study was to examine the potential use of pomegranate flower extracts (PFEs) obtained from water andethanol at antimicrobial doses in nitrite-reduced chicken sausages. The impact of the extracts ... -
The Effects of Propolis And Nisin on Listeria Monocytogenes in Contaminated Ice Cream
Demir Özer, Ezgi (Wiley, 2020)The objective of this study was to investigate the antibacterial activity of propolis at different doses and combinations of the same with nisin against Listeria monocytogenes in ice cream. Experimental groups were prepared ... -
The Effects of Temperature and Time Parameters at Sous Vide Cooking on Quality Characteristics of Conjugated Linoleic Acid Enriched Beef Meatballs
Özyürek, Fatma Beyza; Özer, Cem Okan; Demir Özer, Ezgi (Taylor & Francis, 2022)In this study, conjugated linoleic acid (CLA, 3.75%) enriched meatballs were cooked by sous vide (65°C and 95°C). It was determined that there was no significant change in oleic, linoleic, SFA, MUFA and PUFA values. While ... -
Ekstraksiyon Koşullarının Nar (Punica Granatum L.) Çiçeği Ekstraktlarının Antioksidan Aktivite ve Toplam Fenolik İçeriği Üzerine Etkisi
Özer, Cem Okan; Var, Ganime Beyzanur (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi (KSÜ Tarım ve Doğa Derg /KSU J. Agric Nat), 2021)Bu çalışma kapsamında nar (Punica granatum L.) çiçeğinden farklı parametreler altında elde edilen ekstraktların antioksidan aktiviteleri ve toplam fenolik içerikleri üzerine ekstraksiyon koşullarının etkisi incelenmiştir. ... -
Farklı pişirme teknikleri ile üretilen piliç bonfile etinin depolama boyunca renk, tekstür ve duyusal özelliklerinin incelenmesi
Bu çalışmada piliç bonfile etinde farklı pişirme tekniklerinin etkisi incelenmiştir. Bu amaçla fırın, ızgara ve sous vide pişirme teknikleri ile piliç bonfile etleri üretilmiş ve 7 gün boyunca +4°C’de depolanmıştır. ... -
GastroKapadokya
Demir Özer, Ezgi (2022)Kapadokya bölgesi İç Anadolu’nun zengin doğal ve tarihi güzellikleriyle bilinen en önemli turizm merkezlerindendir. Ancak gastronomi ile bilinirliği düşük düzeydedir. Bir destinasyona gelen turistlerin en fazla harcamayı ... -
Gastronomi Mirası: Kapadokya Yemekleri
Demir Özer, Ezgi; Şef Cem Aydoğdu; Şef Melih İçigen; Kapadokya Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; 0000-0002-3525-5172; Demir Özer, Ezgi (2021)Gastronomi Mirası: Kapadokya Yemekleri kitabının ilk taslakları Kapadokya Üniversitesi Aşçılık Programı’nın ilk mezunları tarafından hazırlanmıştı. Amaç Kapadokya’nın zengin mutfak kültürü ile bu kültürü temsil eden ... -
Gastronomide Yeni Bir Eğilim: Barista (Kahve Bar Görevlisi) ve Baristalık
Bahar, Mehmet; Demir Özer, Ezgi; Yüzbaşıoğlu, Nedim (UGTAK, 2019)Emperyalizmin bir türü olarak karşımıza çıkan kültür endüstrisi, bir ülkenin kendi kültürel değerlerini bir başka ülke halkına kendi çıkarları doğrultusunda benimsetmesi olarak tanımlamak mümkündür. Günümüzde yaygınlaşan ... -
Gastronomik Miras: Kapadokya Bölgesi Yemekleri
Demir Özer, Ezgi (2021)Çalışma sonucunda Kapadokya bölgesinin Gastronomi bakımından zengin bir kültüre sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bölge tarım ürünlerinin ana yemekten tatlıya kadar tariflerde sıkça kullanıldığı görülmüştür. Özellikle üzüm ... -
Geleneksel Bir Ürün Olan Kalaba Yoğurdu ile Yapılan Tiramisunun Fiziksel ve Duyusal Özellikleri
Esen, Mustafa Kadir; Demir Özer, Ezgi; İçigen, Melih; Özer, Cem Okan (Asos Yayınevi, 2020)Bölgesel kalkınma ve gastronomi ile iç içe olan geleneksel gıda ürünlerine talep günden güne artmaktadır. Türkiye’de Doğu ile Batı’nın buluşma noktası olan Kapadokya bölgesi, önemli gastronomi ürünlerine sahiptir. Geleneksel ... -
Geleneksel Bir Ürün Olan Kalaba Yoğurdu ile Yapılan Tiramisunun Fiziksel ve Duyusal Özellikleri
Bölgesel kalkınma ve gastronomi ile iç içe olan geleneksel gıda ürünlerine talep günden güne artmaktadır. Türkiye’de Doğu ile Batı’nın buluşma noktası olan Kapadokya bölgesi, önemli gastronomi ürünlerine sahiptir. ... -
Gıda Tasarımında Üç Boyutlu (3D) Baskı Uygulamaları
Demir Özer, Ezgi (Akademisyen Yayınevi, 2023)BÖLÜM 1 OHMİK Isıtma Tekniğinin Gıda Teknolojisi İçerisindeki Yeri ve Geleceği / Ebru AYDIN, Erkan KARACABEY, Erdoğan KÜÇÜKÖNER, Gülcan ÖZKAN * BÖLÜM 2 Gıda Sanayinde Vurgulu Elektrik Alan Uygulamaları / Sencer ... -
Investigation of usage possibilities of Kalaba Yoghurt (local cream yoghurt) in cheesecake production
Demir Özer, Ezgi; Esen, Mustafa Kadir; İçigen, Melih; Özer, Cem Okan (Elsevier, 2021)Kalaba Yoghurt which is a traditional dairy product is produced from milk cream and in Kalaba Town, Avanos district of Nevşehir. In this study, it was aimed to investigate the possibilities of using Kalaba yoghurt as a ... -
Kalaba Yoğurdu ile Üretilen Tiramisunun Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Ülkemizde önemli bir yere sahip olan geleneksel gıdalara duyulan ilgi her geçen gün artmaktadır. Turistler tarafından ilgi odağı olan Kapadokya bölgesinde, geleneksel ürünler de önemli birer gastronomi unsurudur. Yöresel ... -
LÖSEV Mandalinalı Lezzetler
Demir Özer, Ezgi (2021)Proje kapsamında ülkemizde önemli bir sağlık vakfı olan LÖSEV tarafından iyi tarım uygulamaları ile üretilen mandalinanın gastronomi alanında kullanılabilirliğinin arttırılarak, ticari değerinin arttırılması ve dolayısıyla ... -
The modification of nisin with homocysteine thiolactone and its effect on antimicrobial activity
Demir Özer, Ezgi; Yıldırım, Metin (2023)The aim of the present study is to make an important contribution to the literature by focusing on the preparation of the N-homocysteine conjugate of nisin and evaluating the effect of the N-homocysteinylation reaction on ...