Browsing by Author "Esen, Mustafa Kadir"
Now showing items 1-12 of 12
-
Cappadocia Region and Its Traditional Dairy Products
Esen, Mustafa Kadir; Güzeler, Nuray (2019)Cappadocia region, located within the borders of Turkey, is one of the places where nature and history come together with most beautiful in the world. Today’s Cappadocia Region includes Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri ... -
Cheeses Produced by Adding Melting Salt
Esen, Mustafa Kadir; Güzeler, Nuray (2021)Günümüzde tüketiciye, iyi kalitede ve standart peynirler sunmak için birçok çeşit peynir üretilmektedir. Son yıllarda piyasada taze kaşar peyniri olarak satışa sunulan peynirlerin büyük bir kısmı emülsifiye edici tuzlar ... -
Coğrafi İşaret Alma Sürecinde, Avanos-Nevşehir Testi Kebabına ait Standart Reçetenin Oluşturulması
Demir Özer, Ezgi; Esen, Mustafa Kadir (2019)Bölgesel kalkınmaya katkıda bulunan gastronomi turizminin gelişmesi için bölge halkının yerel yemeklerini koruması oldukça önemlidir. Doğa ve tarihin en güzel biçimde bütünleştiği yer olan Kapadokya bölgesi gastronomi ... -
Determination of the Amount of Food Waste in the University Refectory and the Effect of Improvements Made to Reduce Food Waste
Demir Özer, Ezgi; Küçükkatırcı Baykan, Hürmet; Esen, Mustafa Kadir; Canarslan, Büşra; Boyacı, Dorukan; Şenol, Vesile (2025)Determining the amount of food waste is crucial for identifying specific areas needing improvement and for measuring the effectiveness of implemented changes. This study aimed to assess food waste in university cafeterias ... -
Farklı pişirme teknikleri ile üretilen piliç bonfile etinin depolama boyunca renk, tekstür ve duyusal özelliklerinin incelenmesi
Bu çalışmada piliç bonfile etinde farklı pişirme tekniklerinin etkisi incelenmiştir. Bu amaçla fırın, ızgara ve sous vide pişirme teknikleri ile piliç bonfile etleri üretilmiş ve 7 gün boyunca +4°C’de depolanmıştır. ... -
Geleneksel Bir Ürün Olan Kalaba Yoğurdu ile Yapılan Tiramisunun Fiziksel ve Duyusal Özellikleri
Esen, Mustafa Kadir; Demir Özer, Ezgi; İçigen, Melih; Özer, Cem Okan (Asos Yayınevi, 2020)Bölgesel kalkınma ve gastronomi ile iç içe olan geleneksel gıda ürünlerine talep günden güne artmaktadır. Türkiye’de Doğu ile Batı’nın buluşma noktası olan Kapadokya bölgesi, önemli gastronomi ürünlerine sahiptir. Geleneksel ... -
Geleneksel Bir Ürün Olan Kalaba Yoğurdu ile Yapılan Tiramisunun Fiziksel ve Duyusal Özellikleri
Bölgesel kalkınma ve gastronomi ile iç içe olan geleneksel gıda ürünlerine talep günden güne artmaktadır. Türkiye’de Doğu ile Batı’nın buluşma noktası olan Kapadokya bölgesi, önemli gastronomi ürünlerine sahiptir. ... -
Investigation of usage possibilities of Kalaba Yoghurt (local cream yoghurt) in cheesecake production
Demir Özer, Ezgi; Esen, Mustafa Kadir; İçigen, Melih; Özer, Cem Okan (Elsevier, 2021)Kalaba Yoghurt which is a traditional dairy product is produced from milk cream and in Kalaba Town, Avanos district of Nevşehir. In this study, it was aimed to investigate the possibilities of using Kalaba yoghurt as a ... -
Kalaba Yoğurdu ile Üretilen Tiramisunun Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Ülkemizde önemli bir yere sahip olan geleneksel gıdalara duyulan ilgi her geçen gün artmaktadır. Turistler tarafından ilgi odağı olan Kapadokya bölgesinde, geleneksel ürünler de önemli birer gastronomi unsurudur. Yöresel ... -
Some Microbiological Properties of Kefir Yogurts Produced by Using Milk Powder and Whey Powder
Esen, Mustafa Kadir; Güzeler, Nuray (2019)The purpose of this research is to evaluate the recycling of whey and gaining cost using demineralized whey powder as a dry additive instead of or in combination with milk powder in the food sector and to emphasize the ... -
Türk Mutfağında Kahvaltı Kültürü
Say, Dilek; Esen, Mustafa Kadir; Güzeler, Nuray (2018)Kahvaltı, sabahın ilk kahvesini içmeden önce yapılan bir öğündür ve “kahve altı’’ kelimesinin değişikliğe uğramasıyla bu ismi almıştır. Sağlıklı beslenmede, güne dinamik başlamada ve gün içinde aktiviteyi verimli kullanmada ... -
Yöresel Lezzetlerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Türkiye’deki Helvalar
Esen, Mustafa Kadir (2022)Türk mutfağı, hem yemek çeşitliliği hem de yöresel lezzet zenginliği ile dünyanın en çok tercih edilen mutfaklarından biridir. Türkiye, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına birçok yöresel yemeğe ev sahipliği yapmaktadır. ...