Aşçılık - Kitap Koleksiyonu

Bu koleksiyon için kalıcı URI

Güncel Gönderiler

Listeleniyor 1 - 2 / 2
  • Öğe
    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri İçin Et Bilimi ve İşleme Tekniklerine Giriş
    (TEY Türk Eğitim yayınları, 2022) İçigen, Melih; Sarı, Burcu
    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri için Et Bilimi ve İşleme Tekniklerine Giriş isimli bu kitap Aşçılık ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları programları göz önünde bulundurularak yemek hizmeti ve konaklama endüstrisindeki öğrencilerin eğitimini desteklemek için hazırlanmıştır. Aşçılık eğitimi alanlar ile birlikte gastronomi ve mutfak sanatları programında okumakta olan öğrencilere gıda hizmeti endüstrisinde kullanılan çeşitli et, kümes ve av hayvanı türlerinin rahatlıkla sınıflandırılabilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca etin bileşiminden kas yapısına, besin değerlerinden kesim tekniklerine, etin kısımlarının işlenişi ve kullanım alanları ile uygun pişirme yöntemleri hakkında bilgi kazandırmak amaçlanmaktadır. Beş yıldızlı oteller, kıtalararası yüzen kruvaziyer gemiler, fine dining restoranlar ve catering hizmeti veren işletmelerin mutfaklarının yanı sıra dünyanın dört bir yanında yeme-içme hizmeti veren işletmelerin menülerinde karşılaşılabilecek et türlerinin tanımlanmasında fayda sağlaması amacıyla yazılan bu kitabın öncelikle öğrencilere ardından sektör çalışanlarına ve sektöre katkı sağlaması dileğiyle.
  • Öğe
    Menü Çeşitleri
    (TEY Türk Eğitim yayınları, 2022) İçigen, Melih
    Geçmişten bugüne tarih boyunca bir araya gelerek topluluk halinde yemek yemenin, karın doyurma amacının ötesinde insanların etkileşimini güçlendiren bir eylem halini aldığı söylenebilir. Özel gün ve gecelerin vazgeçilmezi olarak birlikte yenilen bu yemeğin adını dönemine göre şölen, ziyafet veya gala yemekleri olarak alan etkinliğin günümüzde de önemi sürmektedir. Yiyecek içecek işletmelerinin üzerinde durduğu ziyafet yemeklerinin meslek okullarında ve üniversiteler de teorik bilgilerinin aktarılmasının mutfak operasyonları açısından yetersiz olması sebebiyle bu kitabın yazılma ihtiyacı duyulmuştur. Öğrencilerin sektörün içerisinde öğrenilecek bilgilerin belirli büyük bir yüzdesini okullarda da alabilmeleri amacıyla mesleki ve akademik tecrübelerin bir araya gelerek yazıya dökülmesiyle ortaya çıkarılmıştır. Kitap boyunca banket operasyonlarında mutfak bölümü adına gerekli bilgiler ve karşılaşılabilecek menü varyasyonları verilmeye çalışılmıştır.