GS- Kitaplar

Bu koleksiyon için kalıcı URI

Güncel Gönderiler

Listeleniyor 1 - 4 / 4
  • Öğe
    Regener-Action Kılavuzu
    (Kapadokya Üniversitesi, 2023)
    Bu kılavuz, dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın, ekosistemimizi, toplumumuzu ve sağlığımızı beslenme şeklimize dikkat ederek nasıl onaracağımızı göstermek için hazırlanmış bir el kitabıdır.
  • Öğe
    Slow Food Eğitimi El Kitabi
    (Kapadokya Üniversitesi Yayınları, 2023) Cometti, Valeria; Durante, Stefania; Guimaraes, Mariana; Mesmain, Michèle; Artar, Müge
    Bu el kitabının amacı, Slow Food eğitim manifestosunda ve politikasında ifade edilen ilkelerin gerçek hayata nasıl yansıtılabileceğini göstermek için Slow Food birliklerinin liderlerine ve eğitimcilerine pratik tavsiyeler sağlamaktır. Bunu mümkün kılmak için akıllarda yer edecek deneyimleri derledik ve iyi sonuçlar vereceğine inandığımız bazı öğretim yönetmleri ve teknikleri ile manifesto ilkelerinin anlatımını kolaylaştıran çevresel koşulları açıkladık. Etkinlik açıklamalarını yaparken her bir başlığın diğer konularla ilişkisini de belirten bu kılavuzun eğitim programları planlayan herkes için bir referans ve tartışma noktası olmasını diliyoruz. En başarılı Slow Food eğitim deneyimlerinin bu güncellenmiş haritası, bunları birbirleriyle karşılaştırma ve ilişkilendirme şansı da sunuyor.
  • Öğe
    Hangi Duyu?: Duyu Eğitimine Yönelik Kısa Bir Kılavuz
    (Kapadokya Üniversitesi Yayınları, 2022) Barzanò, Carla; Fossi, Michele; Artar, Müge
    Duyarlı olmak, sağ duyulu olmak… Bunlar, duyuların yönelimimiz için önemini vurgulayan günlük ifadelerden sadece birkaçıdır. Tüketim tercihlerimizi ve yaşam tarzımızı nasıl tanımladığımızı duyularımızın yönlendirmesi belirler. Günümüzde, duyusal uyaranlardan gelen algıların duyguların, bilincin ve sinir sisteminin gelişimi üzerinde kaçınılmaz bir etkisi olduğunu biliyoruz. Bu algılar ana rahmindeyken bile, yani hayatımızın en erken evrelerinden itibaren, mevcuttur. Duyularımız aracılığıyla sürekli olarak içinde bulunduğumuz çevreden ve kültürden kesintisiz bir duyumlar dizisi alırız. Bu duyumlar beynimizdeki ve belleğimizdeki bağlantıları tanımlar ve şekillendirir.
  • Öğe
    Gastronomi Mirası: Kapadokya Yemekleri
    (2021) Demir Özer, Ezgi; Şef Cem Aydoğdu; Şef Melih İçigen
    Gastronomi Mirası: Kapadokya Yemekleri kitabının ilk taslakları Kapadokya Üniversitesi Aşçılık Programı’nın ilk mezunları tarafından hazırlanmıştı. Amaç Kapadokya’nın zengin mutfak kültürü ile bu kültürü temsil eden gastronomi ürünlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktı. Kitapta yer alan yemek reçeteleri için birçok yazılı ve sözlü kaynağın yanında, Marcus Gavius Apicius: De Re Coquinaria başlıklı eski bir Roma risalesinden de faydalanıldı. Yıllar içinde olgunlaşan tarifler şeflerimiz tarafından sayısız denemelerle tecrübe edildi. Kapadokya’ya uygun sofra düzeni ve yemek görselleri ise okuyucuya daha iyi bir fikir vermek için özenle tasarlandı.