MCT - Kitap Bölümü Koleksiyonu

Bu koleksiyon için kalıcı URI

Güncel Gönderiler

Listeleniyor 1 - 2 / 2
  • Öğe
    Ordu’nun Gönüllülük ve Tarım Turizmi Potansiyeli
    (Livre de Lyon, 2024) Gündoğdu, Kübra; Güneş, Saniye Gül
    Bu çalışma Türkiye’nin Karadeniz Bölgesinde yer alan Ordu ilinin son yıllarda turizmde önemli eğilimler arasında yer alan gönüllülük ve tarım turizmi potansiyelinin belirlenmesi amacı ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın problemi Ordu ilide tarım turizmi ve gönüllülük faaliyetlerinin belirlenmesi olarak seçilmiştir. Bu kapsamda doküman analizi, gözlem ve görüşme tekniklerinden yararlanılmıştır
  • Öğe
    Sürdürülebilir Gastronomi Turizmini Destekleyen Yaklaşımlar
    (Detay YAyıncılık, 2024) Sabur, Dilek Gökçen; Güneş, Saniye Gül
    Gerçekleştirilen araştırmada gastronomi turizminin sürdürülebilirliğini destekleyen çeşitli organizasyonlar ve faaliyetler incelenmiştir. Sürdürülebilir turizm ve gastronomi turizmi bağlamında ortaya çıkan bu ilişki hem turizm endüstrisinin hem de gastronomi dünyasının geleceğini şekillendirmede kilit bir rol oynamaktadır. Bu kapsamda gastronomi turizminde sürdürülebilirliği destekleyen çeşitli organizasyonların ve faaliyetlerin incelenmesi gastronomi turizmi ile ön plana çıkan destinasyonların sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda kalkınmasında önemli bir rol oynamaktadır. Mevcut literatürde çalışmanın konusu olan ilgili organizasyonları ve bu kapsamda gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamlı bir şekilde inceleyen çalışma sayısı azdır. Ayrıca sürdürülebilirliği destekleyen organizasyon sayısının ve faaliyetlerinin güncellenmesi gerekmektedir. Gerçekleştirilen araştırma kapsamında mevcut literatürden ve organizasyonların resmi web sitelerinden elde edilen güncel veriler doküman analizi metoduyla derlenmiştir. Araştırma neticesinde elde edile veriler ışığında sunulan önerilerin turizm paydaşlarına, destinasyon yöneticilerine ve alan yazına katkı sağlaması amaçlamaktadır.